Skip to content

MODERN STYLE

Модерният стил, който се появява в началото на 20-ти век, е вдъхновен от предшестващото го модернистично движение в изкуството и има за цел да преоткрие нашите взаимоотношения с пространството и естетиката.

Целта на стила е да постигне прозрачност и ефективност чрез фокусиране върху материалите, технологиите и композициите. Типичните за модернистичния стил интериори са отворени и комбинират няколко зони в едно, което дава усещане за простор и свобода.

Основата на цялостното обзавеждане са ясно изразени линии и геометрия. Цветовата палитра е в неутрални и монохромни тонове.

Модерният апартамент е перфектен пример за използването на модернистични принципи в интериорния дизайн. Ясните линии и геометрията са характерни за всички стаи, като те са комбинирани със съвременни материали и технологии. Апартаментът е обзаведен с мебели, изработени от метал, стъкло и пластмаса, които добавят елемент на лекота и изчистеност.

Отворените пространства в апартамента са оформени така, че да създават усещане за светлина и простор. Светлинните лъчи попадат свободно във всички стаи, като осветяват и подчертават линиите на мебелите и декорациите.