Skip to content
интериорен проект

Contemporary 2

Контемпорари (англ. contemporary – модерен) – стил  в края на XX – началото на XXI век стил, който принадлежи към всичко ново в днешния дизайн, който не се вписва в рамката на хай-тек или минималистичен. Съвременният стил е успокояващ и спокоен, той е изпълнен с акцент върху архитектурните елементи, декоративните детайли, насочен е към смелите мащаби и сбитата цветова палитра, за да създадете топло пространство с добавена изтънченост. 

Освен естествена светлина се използват два вида осветление: приглушено осветление – вградени светлини по тавана, светлини на релсов път; смели осветителни тела – подови лампи, съвременни полилеи, висулки и настолни лампи. 

 Вниманието към изработката е отличителен белег на Съвременния стил. Така се подчертава преднамереността в дизайна, който се основата  на качествените материали и занаятчийското в тяхното изпълнение.

Съвременният стил е чудесен за хората, които искат да се измъкнат от постоянното поставяне в рамки на стиловете в дизайна. Той е опияняваща смесица от епохата, в която живеем, но и наследство от идеите  на тези дизайнери, които искат да създадат проста, но напълно осъзната хармония между различни елементи в пространството за живеене, като се фокусират върху архитектурните елементи на помещенията.