Skip to content

CONTEMPORARY (ЕКЛЕКТИКА)

Контемпорари е стил, който се появява в края на XX и началото на XXI век и представлява нещо съвсем ново в съвременния дизайн, извън рамките на хай-тека или минимализма. Съвременният стил излъчва усещане за спокойствие и хармония, с акцент върху архитектурните елементи и декоративни детайли. Той насърчава голям мащаб и съчетава смела цветова палитра, създавайки топло пространство с изтънченост.

За осветление в съвременния стил се използват два вида осветление: приглушено осветление – вградени светлини в тавана и светлини на релсове; както и дързки осветителни тела – подови лампи, модерни полилеи, висящи лампи и настолни лампи.

Една от характеристиките на съвременния стил е вниманието, което се обръща към изработката. Това подчертава преднамереността в дизайна, който се основава на използването на качествени материали и майсторството в тяхното изпълнение. Съвременният стил е привлекателен за хората, които искат да се освободят от стандартите в дизайна и да създадат пространство, откъдето излъчва усещане за свобода.

Той представлява вълшебна смесица от настоящето, в което живеем, и наследството на дизайнерите, които стремят да създадат проста, но напълно осъзната хармония между различните елементи в пространството за живеене, като се фокусират върху архитектурните детайли в стаите