Skip to content
интериорен проект

Modern home

Вдъхновен от предшестващото го Модернистично движение в изкуството, модерният стил, роден в зората на 20-ти век, преоткрива нашите взаимоотношения с пространството и естетиката. Стила е фокусиран върху материал, технология и композиция, чрез постигане на прозрачност и ефективност. Модернистките интериори често се характеризират с отворени пространства, комбиниране на няколко зони в една и усещане за простор и свобода.

Ясно изразени линии и геометрия са в основата на цялостното обзавеждане. Цветовете се придържат към неутралната палитра и монохромните тонове. 

 Стил, в който естетиката следва функционалността. обикновено се отнася до дом с чисти, прави линии, семпла цветова палитра и използване на материали, които включват метал, стъкло и стомана. Модерния дизайн предоставя усещане за симплистичност във всеки елемент, включително мебелите. Думата, която обикновено се използва за описване на модерния дизайн е Елегантност. В модерния дизайн липсват претрупани елементи и аксесоари, обикновено се набляга на простора и свободата в погледа.