Skip to content

PROVANCE

Интериорът в стил прованс е изключително приятен и уютен. Този стил вдъхновява спокойствие и изисканост, като се опитва да създаде атмосфера, която да напомня на френската провинция.

В този стил, за обзавеждане се използват предимно натурални материи като дърво, камък и памук. Цветовата гама е в топли и нежни тонове, като бежово, кремаво и пастелни цветове на рози и лавандули. 

Мебелите са с изящни линии и изработени от естествени материи, като мека тъкан, дърво или ратан. Камината е често елемент на провансалските домове и се вписва много добре в дизайна на този стил.

Стените в провансалския стил са често с камъни или са на мазилка. Тапетите се използват в много случаи за да подсилят усещането за провансалска атмосфера.

Акцентите в декорацията са много важни и могат да бъдат направени чрез употреба на текстилни възглавници и завеси, свещници, свежи цветя, книги и карти.

Общо взето, интериорът в стил прованс е изискан и уютен, създаващ усещане за спокойствие и релакс. Той е много подходящ за домове на село, но може да се приложи и в градски апартаменти.