Skip to content

SMART HOME

Идеята на проекта е да се създаде пространство – модерно, комфортно и интелигентно за обитателите му. В тази връзка е избрана система за автоматизация тип „Умен Дом” на Fibaro. Тя дава възможност за дистанционно управление на осветлението,отоплението и климатизацията, автоматизираните щори, врати, прозорци, системата за сигурност, проверява и наблюдава статуса на индивидуалните устройства. 

Стила на интериора е модерен минимализъм. Цветовете, формите и обзавеждането са в хармония по между си. Присъстват пастелни, земни тонове, съчетани със средиземноморски сини нюанси.

Обособени са следните зони: дневна, две спални, стая за гости, стая за фитнес, перално помещение, килер, дрешник, бани.

Дневният кът е разделен  на три зони: кухня, трапезария и зона с мека мебел.

Кухненските шкафове са с врати от MDF фурнир,както и вградено LED осветление. Гръб – черно стъкло Лакобел. Плота, както и облицовката на кухненския остров са от гранитогрес Aster/ Uranos матот Maximum, с вградена електрическа камина по проект на Marssa Design. Избрана е италианска саморазливна подова настилка, с дебелина 2мм. Стената в кухненския кът е облечена в огледално пано бял Лакобел 4мм. Основното осветление е от вградени LED профили и декорно RGB. Избрани са блекаут пердета.

Между кухнята и трапезарията е разположена голяма разтегателна трапезарна маса за десет места mod. Fiandreот Bontempi.

В зоната с мека мебел са разположени диван на италианската фирмаAdrenalina mod. Nibbler, холна маса със стъклен бял плот и кожена тапицерия по проект на Marssa Design. Шкафовете са от MDF черен лак – гланц, а стените зад тях са облицовани с дървена плоскост. За останалите стени в помещението е избрана италианска мазилка в светло сив цвят. Подовата настилка в трапезарията и хола е от масивен паркет от Berti – Italy, цвят Rovere Silver. В средата на помещението е позициониран кръг от закалено стъкло 10мм.  

Интериорът включва опънат таван Barrisol в бял цвят, гланц. За основно осветление са избрани два полилея ръчна изработка, разположени в елипсовидните форми на тавана по проект на Marssa Design. Вградено е допълнително RGB осветление.

Вратите в дневната са с механизъм за автоматично отваряне и затваряне CS 80 Magneo. 

Стенния декор в двата коридора включва две големи огледални пана, а останалата част – италианска мазилка. Избрана е италианска саморазливна подова настилка. Основното осветление е от вградени LED профили и допълнително декорно осветление RGB. Таванът е Barrisolбял гланц с пространствен ефект.

 

Родителската баня е оборудвана с душ кабина, с преградна стена от закалено стъкло 10мм. по проект на Marssa Design. Стенния декор включва  пано от гранитогрес „Оникс” . Подът и стените са облицовани с италианска саморазливна настилка, с дебелина 2мм.

Подовата настилка, както и стените в банята за деца са от гранитогрес Sole/ glicineна Fap.

Основното осветление и в двете бание от вградени LED профили. Тавана е Barrisolбял гланц, с пространствен ефект.

Спалнята е обзаведена с голямо кръгло легло, с покритие от кожа от питон в светъл цвят и елементи от дърво. Има вградено осветление в долната част. Шкафът е вграден, с изчистени линии, с врати от бяло стъкло, с метални елементи и вградено LED осветление по идея на Marssa Design. Креслото е на Adrenalina, mod. Lov. Вратата към вътрешния коридор е плъзгаща – CS 80 Magneo, с механизъм за автоматично отваряне и затваряне. Едната стена е декорирана с огледално пано, а останалите с италианска мазилка в светло сиво. Осветлението– плафони, изработени от метал, както и допълнително вградено RGB осветление. Избран е италиански мокет „Winston” – 90% вълна, 10% , в светло сив цвят. Скосовете на тавана са облечени в дървена ламперия и Barrisolбял гланц с пространствен ефект, както и вградено LED осветление.

Детската стая е разделена с библиотека по проект на MarSSa Design. Подовото покритие е от италиански мокет Winston, а стените  – италианска мазилка.